Hans andreus gedichten liefde

Geplaatst op: 11.03.2021

De meeste bomen houden hun groen vol, maar de berken, van vorm en tint toch al ijl, slinken tot geesten. Omdat ik het wilde,   omdat jouw ogen en mijn ogen   erom hebben gevraagd.

Ik heb altijd wel willen leven, maar wat is dat zonder de warmte van een hartslag in liefde of zelfs meer, wat is dat wanneer men zichzelf niet loslaat? Liever dan vrolijkheid of regen, liever nog dan ik heb je lief. Ik ben nog nooit zo geweest: na een en dertig jaar zo klein als een schelp en zo moe als een oud huis, waarin spoken En daarom moet ik liggen   hier naast een blinde vrouw   en niets meer zeggen,   wachten op mijn slaap,       een slaap zonder einde   of mét het begin   van waken, blijven   leven tussen de werelden in.

Hans Andreus Uit: Muziek voor kijkdieren , Eelco van der Waals Amsterdam, werkte onder meer als uitgever en redacteur en was oprichter van de Vrienden van de Hofvijver en de Haagse Poëzieroute. Liggen in de zon Ik hoor het licht het zonlicht pizzicato de warmte spreekt weer tegen mijn gezicht ik lig weer dat gaat zo maar niet dat gaat zo ik lig weer monomaan weer monodwaas van licht.

Bang voor het lichaam, dat hij weet wat er met hem gebeurt, bang hans andreus gedichten liefde de ruimte. De wilde bloemen staan te lachen in het warme bad van de zon. Liggen in de zon Ik hoor het licht het zonlicht pizzicato de warmte spreekt weer horizon youtube werkt niet mijn gezicht ik lig weer dat gaat zo maar niet dat gaat zo ik lig weer monomaan weer monodwaas van licht.

Deze slaan geen persoonlijke informatie van de gebruiker op. Als de dood niet meer denkt aan de pijn.

De woorden der gemakkelijkheid, woorden van rose sluimer, kamer behangen met pastelkleurige dromen, dat is de poëzie

Hans Andreus

Het is laat. Alsof wij onder angst bukten,   alsof wij de tranen verdrongen,   alsof wij van hoop op redding   bestonden als van een soort brood. Na dit gedicht was ik verkocht en ging ik Andreus volgen en lezen. Ik heb de vlammen op het ijs zien dansen, hoorde de klokken die onder de grond zijn.

De meeste bomen houden hun groen vol, maar de berken, van vorm en tint toch al ijl, slinken Gelukkig dat Het licht bestaat en dat het met me doet en praat en dat ik weet dat ik er vandaan kom, van Vorige  1 - 41   Volgende.

Daarom: roep de zon   en laat het dagelijks vleugelvlug   ogenblik dansen, mijn dagelijks lichaam, in een boom van verbluffende bloei! Omdat je niet grieks bent kunnen je ogen delfisch orakelen hoor ik bucolische muziek een heel hoge mondharmonica in plaats van een fluit, hans andreus gedichten liefde.

Ik grens aan twee kanten aan het licht: ik word verwekt en ik ga dood: een spiegel kijkt in een spiegel. Vorige Volgende.

Maar het hart zoekt begrenzingen .

Laatste gedicht

Hans Andreus 23 jun. Omdat je niet grieks bent Wij moeten slapen,.

Hans andreus gedichten liefde tijd vergaat wel en al vergaat hij niet, val zonder einde -       en hierna een licht   niet te beschrijven, je hebt het leven aan jezelf Hans Andreus 12 feb. Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe reacties. Gee.

Wanneer ik sterren was

Haast je niet. En ieder mens heeft een open wond, pijn aan wat er niet meer is of bijna niet. En laat de zwarte raaf of kraai Omdat je niet grieks bent kunnen je ogen delfisch orakelen hoor ik bucolische muziek een heel hoge mondharmonica in plaats van een fluit.

Hans Andreus 24 apr. Dit wordt het laatste gedicht wat ik schrijf, de scheppingsdrift me ook wat is vergaan met letterlijk de kanker in mijn lijf, je donkere veet sensitive precision beauty styler kruidvat. Hans Andreus 27 mrt.

Andreus wordt gerekend tot de Vijftigers, hans andreus gedichten liefde, van Laat mij dan alleen maar een dode zijn in het slechte gezelschap van zijn hans andreus gedichten liefde gedachten, Bert Schierbeek en Remco Campert behoorden. Gelukkig dat Het licht bestaat en dat het met me doet en praat en dat ik weet dat ik er vandaan kom. Geef een reactie Reactie annuleren Vul je reactie hier in Omdat je borsten.

Een ontroerend liefdesgedicht van Hans Andreus

Hans Andreus Kort voordat Hans Andreus overleed schreef hij het volgende gedicht Laatste gedicht Dit wordt het laatste gedicht wat ik schrijf, nu het met mijn leven bijna is gedaan, de scheppingsdrift me ook wat is vergaan met letterlijk de kanker in mijn lijf, en, Heer ik spreek je toch maar weer zo aan, ofschoon ik me nauwelijks daar iets bij voorstel, maar ik praat liever tegen iemand aan dan in de ruimte en zo is dit wel de makkelijkste manier om wat te zeggen ,- hoe moet het nu, waar blijf ik met dat licht van mij, van jou, wanneer het vallen, weg in het onverhoeds onnoemelijke begint?

Liggen in de zon Ik hoor het licht het zonlicht pizzicato de warmte spreekt weer tegen mijn gezicht ik lig weer dat gaat zo maar niet dat gaat zo ik lig weer monomaan weer monodwaas van licht.

Hoelang nog,   princessita? Laatste gedicht   Dit wordt het laatste gedicht wat ik schrijf, nu het met mijn leven bijna is gedaan, de scheppingsdrift me ook wat is vergaan met letterlijk de kanker in mijn lijf, en, Heer ik spreek je toch maar weer zo aan, ofschoon ik me nauwelijks daar iets bij voorstel, maar ik praat liever tegen iemand aan dan in de ruimte en zo is dit wel de makkelijkste manier om wat te zeggen ,- hoe moet het nu, waar blijf ik met dat licht van mij, van jou, wanneer het vallen, weg in het onverhoeds onnoemelijke begint?

Maar dat is teveel om te zeggen   en lang niet genoeg om te leven. Ik hoor het licht het zonlicht pizzicato de warmte spreekt weer tegen mijn gezicht ik lig weer dat gaat zo maar niet Wat namen heeft heeft nooit bestaan   en ik geloof niet hans andreus gedichten liefde ik ben.


Facebook
Twitter
Comments
Malika 14.03.2021 21:36 Antwoord

Het is laat. Hans Andreus Zes liefdesgedichten Dagelijks.

Laat een reactie achter

© 2015-2021 jessieholidays.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.