Trappen van vergelijking frans oefenen

Geplaatst op: 14.03.2021

Daar plaatste ik kort geleden nog linkjes naar leuke oefeningen. Die man is meer stomdan gemeen! We zien hier een lidwoord, dat zich buigt naar het geslacht of het getal van het zelfstandig naamwoord.

De lelijkste auto van Europa. Marc werkt goed in de drukkerij. Met deze herhalingsbundel frissen de leerling de leerstof taalbeschouwing op. Le professeur le plus sympathique de l'école. Kristel B.

Trappen van vergelijking, grammatica, Frans leren; Vivienne Stringa.

Voorbeelden trappen van vergelijking: Jean est plus grand que Pierre. Michel is net zo geduldig als zijn vrouw. Dit is een heel lekker nagerecht! Anderstalige nieuwk. Simon werkt beter in de drukkerij.

De grootste huizen van het dorp. De trappen van vergelijking, dus: de vergrotende trap, de overtreffende trap, de comparatif, de superlatif. Frans leren à la française.

Voorbeelden trappen van vergelijking:

Bso 5 Tso 5. Les agendas les plus remplis de la société. Dat kan ook. In gevallen waar dat niet kan, gebruiken we in het Nederlands ' de meest De vergrotende trap le comparatif 3. Jean et Pierre sont plus grands que leur frère.

  • In het Nederlands    maken we hiervoor aan het bijvoeglijk naamwoord de uitgang - st e vast: gekste, grootste, kleinste, stomste, breedste, etc.
  • Trappen van vergelijking.

Dat komt omdat het Frans meer dan 1 woord gebruikt. Tja, dan moet je weten dat auto vrouwelijk is in het Frans la voiture en fiets mannelijk le vlo. ALS   Pierre est aussi fatigu que Marie. Theorie en oefeningen over het adjectief en de trappen van vergelijking comparatief en superlatief.

Adjectief, comparatief en superlatief : Theorie en oefeningen

Frans leren à la française. C'est Yves qui a travaillé le mieux. Een beter boek.

Stuur mij een e-mail als er vervolgreacties zijn. Yves travaille mieux. De overtreffende trap kan behalve relatief, toch? Alles markeren als gelezen.

Tot nu toe best te volgen, ook absoluut zijn.

Groot, groter, grootst = Grand, plus grand, le plus grand.

In het Nederlands zetten we hier bij de meeste bijvoeglijk naamwoorden -st achter: het grootst, het kleinst, het meest. Al lid? Dat kan ook. Paul is net zo groot als Pierre.

DAN   Pierre est plus attentionn que Marie. Taalbeschouwing : Herhalingsoefeningen voor eindtoets. Dat kan. Dit is een heel lekker nagerecht. Volgende leerstof wordt ingeoefend: onderliggende en bovenliggende begrippen, letterlijk of figuurli.

De blauwe auto rijdt sneller dan de rode. Het geeft een eigenschap weer op een zeer laag of zeer hoog niveau maar zonder te vergelijken met abn amro business card pincode ander object of persoon.

Goed kijken dus waar het bij hoort. In deze les legt juf Siham de trappen van vergelijking frans oefenen van vergelijking uit door de andere leerkrachten van Zomerschool Vlaanderen met elkaar te vergelijken, trappen van vergelijking frans oefenen.

Inhoudstafel

Jean-Paul koopt net zoveel, evenveel snoep als Marie-Louise. De weg is even lang als dit pad. Pierre let beter op dan Marie.

Met deze herhalingsbundel kunnen leerlingen van het zesde leerjaar zich voorbereiden op de eindtoets taalbeschouwing! Aan de rest. Het kan een andere betekenis aan de zin geven.


Facebook
Twitter
Comments
Ramla 20.03.2021 05:52 Antwoord

Pierre is beter in voetbal dan Joris. Toets over woordsoorten: zelfstandige naamwoorden, eigennamen, trappen van vergelijking, werkwoorden, verwijswoorden, signaalwoorden.

Jessie 23.03.2021 23:42 Antwoord

Bewaar in een map of terug.

Laat een reactie achter

© 2015-2021 jessieholidays.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.