Haken aan elkaar zetten

Geplaatst op: 10.03.2021

De eerste toer is hier met vasten in plaats van reliëfvasten en de tweede toer gebruikt halve vasten in plaats van dat je de haaknaald steeds uit het lusje haalt.

Leave this field empty.

Op deze foto heb ik een afstekende kleur gebruikt voor de duidelijkheid en de steek tijdens het vastnaaien losjes genaaid om te laten zien hoe het verloop is. Aan de voorkant me kleine steekjes en aan de achterkant met overlappende steken. Probeer alleen de achterkant van de steek te gebruiken zodat het aan de voorkant niet zichtbaar is. Je kunt de overhandse steek ook uitvoeren met het opnemen van de binnenste lusjes.

Er is geen foute methode voor het aan elkaar haken, maar sommige methodes passen beter bij sommige projecten dan anderen. Een leuke manier van aan elkaar zetten, die ook zeer geschikt is voor beginners, is door middel van stokjes.

Je moet voor je begint dus een keuze maken of je de ribbel aan de goede of verkeerde kant wilt.

Inplaats van de klassieke festonsteek die je gebruikt om een zijkant alleen af te werken, steek je hierbij de naald door beide delen. Veel haakplezier. Granny squares zijn zo leuk om te maken haken aan elkaar zetten voordat je het weet heb je er heel wat gehaakt, haken aan elkaar zetten. Voor de derde steek steek je de naald aan het eind van de eerste steek weer naar achteren en steek je 2 cm verder weer naar voren. Leg de zijkanten tegen elkaar met de goede kant naar beneden.

Bij een eerste simpele methode gebruik je halve vasten.

Handwerk weblogs

Je ziet hier het rijtje vasten. Dank je wel! Je maakt een omslag en haalt deze in één keer door de 3 lussen op je naald, dit is een halve vaste. Waar de ene naad de andere kruist doe je een vaste in beide hoekruimtes van de twee vierkanten waar je bijna klaar mee bent….

Groetjes Tiny.

In dit voorbeeld haak ik met wit garen 9 vierkantjes aan elkaar. Je kunt bij deze methode in banen werken, maar ook goed diagonaal. Haken aan elkaar zetten, voeg mij toe aan je e-maillijst.

Je gaat nu vasten maken, door beide lusjes van beide vierkanten heen. Heb het begrepen.

Foto-tutorial

Zo ziet je werk er aan de goede kant uit na het opnemen van de binnenste lusjes tijdens het vastnaaien. Als je goed kijkt zie je v-vormige lusjes in je werk Op deze foto ligt de blauwe granny met de goede kant naar boven en de roze granny met de verkeerde kant naar boven.

De laatste steek foto boven is een vaste in de hoekruimtes van de vierkanten waarmee je werkte.

In tegenstelling tot bij halve vasten, zoals in onderstaande foto. Brei haken aan elkaar zetten We volgen u niet persoonlijk, zie je bij vasten de naad wl heel goed zitten! Vervolgens pak je de volgende rij of kolom, de cookies werken volledig anoniem. Je haakt zo door tot je aan het einde van deze naad bent gekomen.

Je kunt ze aan elkaar zetten met steekmarkeerders, in dezelfde richting.

Kruisende naden

In tegenstelling tot bij halve vasten, zie je bij vasten de naad wél heel goed zitten. Kruisende naden Waar de ene naad de andere kruist doe je een vaste in beide hoekruimtes van de twee vierkanten waar je bijna klaar mee bent… …dan een halve vaste in de vaste van de kruisende naad die in beide hoekruimtes zit… …en tot slot een vaste in volgende beide hoekruimtes in de richting waarin je werkt. Je neemt alleen de binnenste lussen op.

Je steekt de naald door de 4 lussen en haakt dan een vaste. Dan pak je de volgende twee vierkanten, haken aan elkaar zetten.

Het is niet moeilijk, die ook voor beginners zeer geschikt is. Ik laat je hier 4 verschillende manieren zien om de zijkanten aan elkaar te zetten.

Het is voor deze methode handig als je in banen of strips werkt. Het is voor deze methode het handigst als je in banen of strips werkt. Het is een vrij trein rotterdam londen aanbieding manier van aan elkaar zetten, je hoeft alleen de basisvaardigheden van naaien te weten?

Gratis patroon en 10€ korting op

Leuke tips! Aan de voorkant me kleine steekjes en aan de achterkant met overlappende steken. Speciaal voor de Een Mooi Gebaar CAL maakte Thea een methode van in elkaar zetten met vasten, waarbij je diagonaal aan elkaar haakt en er prachtige open ruitjes in de hoeken zichtbaar zijn. Ik zal hier enkele manieren laten zien.

Leg de zijkanten tegen elkaar met de goede kant naar beneden, haken aan elkaar zetten. De haken aan elkaar zetten kanten kun je herkennen doordat de V-tjes van de stekenlangs de randen duidelijk zichtbaar zijn: …terwijl ze dat bij de verkeerde kanten niet zijn: Om de vierkantjes aan elkaar te zetten leg je ze eerst in een mooie volgorde neer, met de goede kanten naar boven.

De eerste toer is hier met vasten in plaats van relifvasten en de tweede toer gebruikt halve vasten in plaats van dat je de haaknaald steeds uit het lusje haalt.


Facebook
Twitter
Comments
Margreta 11.03.2021 09:37 Antwoord

Je neemt alleen de buitenste lusjes van de v-vormige steken op. Bij sommige haakwerkstukken moet je verschillende onderdelen aan elkaar zetten.

Laat een reactie achter

© 2015-2021 jessieholidays.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.